IMPACT Helsinki – Arvopohjaisen markkinoinnin ammattitapahtuma Katso tallenne! →

Vastuullisuus ja kantaaottavuus korostuivat vaikuttajamarkkinoinnin Vuoden Valinnat -palkinnoissa

Vuoden Valinnat 2019 -voittajat valittiin 10.5.2019 PING Studiossa

PING Helsinki on valinnut 15 finalistin joukosta vuoden merkittävimmät vaikuttajamarkkinoinnin teot, ilmiöt ja henkilöt. Vuoden 2019 palkintokategoriat olivat rohkeus, hauskuus, välittäminen, tuloksellisuus ja monipuolisuus. Tunnustuspalkinnot jaettiin nyt kolmatta kertaa.

Vuoden Valinnat 2019 -voittajat ovat: Nonsense-podcastin Vaalispessu (rohkeus), Diakonia-ammattikorkeakokulun Työnimi-kampanja (rohkeus), Verohallinnon ASMR-videosarja (hauskuus), Greenpeacen #nytonpakko-kampanja (välittäminen), Jenni Häyrisen #uunifetapasta (tuloksellisuus) ja Veikkauksen Mahdollisuuksia-kampanja (monipuolisuus) .

Tänä vuonna selkeänä trendinä kilpailussa näkyi vastuullisuus ja yhteiskunnallinen kantaaottavuus. Jokaisessa viidessä Vuoden Valinnat -kategoriassa oli mukana ehdokas, jonka kampanjassa vastuullisuusnäkökulma oli merkittävässä roolissa.

Ihan mahtavaa, että tämä trendi näkyy ehdokkaissa ja inspiroi niin yrityksiä kuin vaikuttajia tekemään entistä enemmän ja monipuolisemmin yhteistyötä tärkeiden vastuullisuusteemojen ympärillä,

iloitsee Suomen Clarion-hotellien Marketing Manager Tuulia Hyvärinen.

 

Vaikuttajamarkkinointi on edelleen nosteessa

Vaikuttajamarkkinointi on kehittynyt kolmessa vuodessa paljon, ja tämän vuoden finalistityöt olivat monipuolisuudessaan kaikkea muuta kuin perinteisiä vaikuttajapostauksia.

PING Helsingin perustaja Inna-Pirjetta Lahden mukaan tämän vuoden tasokkaiden finalistien joukossa näkyy koko toimialan kehittyminen.

Niin yritykset kuin vaikuttajatkin ovat rohkaistuneet heittäytymään aivan uudenlaiseen vaikuttajayhteistyön muotoihin.

Myös Meltwaterin Head of Marketing Senni Niemi on kiinnittänyt huomiota alan valtavaan kehitykseen.

Vuoden Valinnat -kisa todistaa sen, miten pitkälle vaikuttajamarkkinointi on kehittynyt. Finalistit ja kategorioiden voittajat ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten vaikuttajat pystyvät luomaan mukaansatempaavia ilmiöitä ja herättämään keskustelua yhteiskunnallisista aiheista, hän toteaa.

Meltwater tutkii sosiaalisen median analytiikkapalvelun avulla ilmiöiden laajuutta, ja Vuoden Valinnat -kisassa yksi kisaajista erottui edukseen selvästi muista. Greenpeacen #nytonpakko-kampanja on kerännyt viimeisen puolen vuoden aikana lähes 40 000 sosiaalisen median mainintaa ja toimii siten hyvänä esimerkkinä laajasti keskustelua herättäneestä ilmiöstä.

Tänään PING Studiossa kolmatta kertaa jaetut Vuoden Valinnat nimeää PING Helsinki. Vuoden Valintojen kumppaneina toimivat Meltwater Suomi sekä Clarion Hotel Helsinki.

 

Vuoden valinnat 2019 ja raadin perustelut

Rohkeus-sarjan voittajat

Nonsense-podcastin vaalispesiaali, Alexa Dagmar ja Linda Juhola

Sekä Työnimi-kampanja, Diakonia-ammattikorkeakoulu

Nonsense-podcastin vaalispesiaali tarttui poliittiseen vaikuttamiseen uudenlaisella, nuorekkaalla otteella ja onnistui puhuttelemaan podcastin kohderyhmää.
Raadin perustelut: “On upeaa, että nämä nuoret naiset menivät oman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja käyttivät vaikutusvaltaansa nuorten äänestysaktiivisuuden lisäämiseksi.”

Diakin Työnimi-kampanjassa neljä tunnettua suomalaista haki töitä omilla ansioluetteloillaan, mutta tyypillisillä romaninimillä. Kampanja osoitti, että romanit joutuvat yhä kohtaamaan syrjintää rekrytointitilanteissa.

Raadin perustelut: “Työnimi-kampanja toi hyvin konkreettisella tavalla esiin romanien syrjinnän työelämässä ja sai vastaanottajat ajattelemaan myös omaa suhtautumistaan vähemmistöihin.”

 

Hauskuus-sarjan voittaja

ASMR-videot, Verohallinto

Viime vuoden lopulla Verohallinto julkaisi YouTube-videon, jossa verosihteeri Osku Mäkelä kuiskii Verohallinnon verotuspäätöstiedotetta ASMR-tyyliin. Kansalaiset villiintyivät, ja videot saivat jatkoa.

Raadin perustelut: “Verohallinto on onnistunut hyödyntämään vaikuttajakentästä lähtenyttä ilmiötä tuloksellisesti.” “Tekis mieli katsoa sellainen video nytkin.”

 

Välittäminen-sarjan voittaja

#nytonpakko, Greenpeace

Syksyllä 2018 julkaistu ilmastoraportti ja sen jälkimainingeissa järjestetty Ilmastomarssi herättelivät myös vaikuttajat pohtimaan omaa ympäristösuhdettaan #nytonpakko-kampanjan myötä.

Raadin perustelut: “Mikä on tärkeämpää välittämistä kuin maailmasta välittäminen?” “#nytonpakko sai ihmiset liikkeelle.”

 

Tuloksellisuus-sarjan voittaja

Uunifetapasta, Jenni Häyrinen

Liemessä-Jennin luoma hittiruoka ei esittelyjä kaipaa. Kuka ei muka ole kuullut uunifetapastasta?

Raadin perustelut: “Jennillä on kyky luoda ruoka-alan ilmiöitä, jotka leviävät viraaliksi.”

 

Monipuolisuus-sarjan voittaja

Mahdollisuuksia, Veikkaus

Mahdollisuuksia-podcastin ympärille rakentunut monikanavainen kampanja toi ystävyys-teemaa esille monesta eri näkökulmasta.

Raadin perustelut: “Mahdollisuuksia-kampanja yhdisti monipuolisesti eri kanavia ja toi vaikuttajat mukaan kampanjaan monella eri tasolla.”

 

Kaikki finalistityöt sekä tarkemmat kuvaukset kategorioista voit lukea artikkelistamme.

Kuva: Veera Papinoja

PING Helsinki

    Minua kiinnostaa: