Arvopohjaisen markkinoinnin ammattitapahtuma IMPACT Helsinki 23.5. Katso ohjelma! →

Ennennäkemätön vaikuttajayhteistyö käynnistyy: Vaihtovuosi Sodankylässä

vaihtovuosi sodankylässä

#vaihtovuosisodankylässä on vuoden kestävä realitysomesarja Youtubessa, Instagramissa ja blogissa, jossa helsinkiläinen somevaikuttaja Inari Fernández (38) muuttaa perheineen vuodeksi Lappiin ja mahdollistaa elämänmuutoksen seuraamisen katsojilleen. Äidin Puheenvuoron YouTube-kanava on yksi Suomen suurimmista perhelifestylekanavista tavoittaen noin 100 000 yksittäistä katsojaa ja jopa miljoona katsojakertaa kuukaudessa.

Haluamme välittää Lapin tarinoita ja taikaa sisällöissämme ja tutustua maaseudun erilaiseen elämäntyyliin. Monet katsojistamme haaveilevat elämänmuutoksesta ja toivomme sisältöjemme inspiroivan heitä toteuttamaan myös omat unelmansa,

Inari Fernández kuvailee.

Vaihtovuosi Sodankylässä -sarjassa katsoja pääsee kokemaan Fernándezin perheen kautta, kuinka ruuhkavuosiarki helsinkiläisessä kerrostalokolmiossa vaihtuu luonnonrauhaan ja elämään satavuotiaassa hirsitalossa Sodankylässä.  Lapset siirtyvät Suomen suurimmalta ala-asteelta pieneen kyläkouluun ja perhe pääsee kohtaamaan maaseudulla asumisen monipuolisuuden. Sarjan punaisena lankana on elämä Sodankylässä, mutta vuoden aikana perhe seikkailee myös ympäri Lappia ja tutustuu paikallisiin ihmisiin sekä heidän elämäntyyleihinsä. 

Sarjan pääyhteistyökumppanina toimii Sodankylän kunta. Vastaavaa, yhtä laajaa vaikuttajayhteistyökonaisuutta ei ole nähty kuntamarkkinoinnin saralla vielä koskaan. Vuoden aikana syntyy 50 videota ja päivittäisiä somesisältöjä. 

Haluamme näyttää millaista arki ja elämä täällä Sodankylässä on. Moni yllättyy esimerkiksi siitä, kuinka hyvät lapsiperheen palvelut täällä on tai kuinka aktiivisesti täällä harrastetaan. Ehkäpä saamme houkuteltua kuntaamme uusia vierailijoita, asukkaita ja työntekijöitä, kun Inari perheineen jakaa Lapin kokemuksensa ison yleisön kanssa,

kuvailee Sodankylän kunnanviestintäpäällikkö Minna Seppälä. 

Sarjan vuosikumppaneina nähdään myös lastenvaatemerkki Reima ja Maa- ja metsätaloustuottajien keskusliitto MTK, lisäksi mukana on joukko muita kumppaneita. Vaikuttajasuhdetoimisto PING Helsinki toimii projektin yhteisömanagerina ja vuosikumppaneiden tukena.

Kumppanit valittiin yhteisten arvojen ja sisällöllisen lisäarvon perusteella.

MTK tuo sisältöihin uudenlaisen näkökulman tarjoamalla mahdollisuuden tutustua Pohjois-Suomen maaseudun arkeen. 

Reiman kanssa yhteistyö perustuu jo aiemmin käynnistyneeseen brädilähettilyyteen, jossa nyt päästään testaamaan lastenvaatteiden toimivuus pohjoisen kaikissa olosuhteissa.

Fernándezin perheeseen kuuluvat äiti Inari Fernández, 38,  isä eli Papa Esteban Fernández, 41, tyttäret Lucia, 5, ja Ronja, 9,  sekä Mutu-koira. Vaihtovuosi Sodankylässä sisältöjä voi seurata viikoittain Äidin Puheenvuoron YouTube-kanavalla ja Äidin Puheenvuoron -blogissa Vauva.fi-sivustolla sekä päivittäin Äidin Puheenvuoron Instagramissa ja Sodankylän kunnan somekanavissa #vaihtovuosisodankylässä 

Katso Fernándezin perheen muuttovideo täältä.

 

Yhteystiedot:

 

Haastattelut ja lisätiedot projektista:

 

Sodankylän kunta:
Minna Seppälä, vs. henkilöstö- ja viestintäpäällikkö
p. 040 483 8298, minna.seppala@sodankyla.fi

 

Tubettajan haastattelupyynnöt ja kumppanuudet:

 

Ping Helsinki
Inna-Pirjetta Lahti
p. 050 3760824
inna@pinghelsinki.fi 

 

PING Helsinki

    Minua kiinnostaa: