IMPACT Helsinki – Arvopohjaisen markkinoinnin ammattitapahtuma Katso tallenne! →

Vaikuttajamarkkinointi tehokkain markkinointikeino Helein-tuoteperheen lanseerauksessa

Kun valtakunnan markkinoille tuodaan uusi tuote tai palvelu, markkinointikeinot ovat järeät ja massiiviset. Viesti uutukaisen olemassaolosta on saatava kuluttajien tietoisuuteen näkyvästi, ketterästi ja kustannustehokkaasti. Vaikuttajamarkkinointi, yhteistyö sisällöntuottajien ja heidän ylläpitämien kanaviensa kanssa, on monelle suomalaiselle yritykselle tänä päivänä yhä tärkeämpi markkinoinnin muoto. Niin myös Vermanille.

Suomalainen lääkealan yritys Verman oli viime syksynä uuden edessä. Se oli tuomassa tuotetta markkinoille, jota ei ollut vielä edes olemassa. Tai tarkemmin sanottuna kokonaisen tuoteperheen, sillä tuotteita oli peräti kolme.

Helein on naisille suunnattu kauneusravintolisä, joka koostuu kolmesta tuotteesta. Tuotteet antavat suojaa ikääntymisen muutoksia vastaan. Tuoteperhe näki päivänvalon elokuussa, ja valtakunnallinen lanseeraus ajoittui syyskuun ja marraskuun väliseen aikaan.  

Lanseeratessaan Heleinin Verman nojasi markkinoinnissaan tuttuun ja hyväksi havaittuun: laajaan lehti- ja tv-mainontaan.  Heleiniä mainostettiin syksyn aikana kaikissa suurimmissa naisten aikakauslehdissä Trendistä ja Gloriasta aina Kauneus ja terveys –lehteen asti sekä kaupallisilla tv-kanavilla. Lisäksi Verman valitsi markkinointipalettiinsa sosiaalisen median kanavat sekä vaikuttajamarkkinoinnin.

Helein-beauty-some-10

 

Kalastajan vaimo –blogista tunnettu Johanna Alvestad oli Vermanin senior markkinointipääällikön Kati Murron mukaan selvä valinta Heleinin keulakuvaksi. Kalastajan vaimo esiintyi paitsi Helein-tuoteperheen mainonnassa ja markkinointimateriaaleissa, mutta hän osallistui myös vaikuttajamarkkinointiin oman bloginsa kautta.

Kalastajan vaimo on luonnollinen ja aito kasvo. Lisäksi hän on tällä hetkellä eräs näkyvämpiä some-persoonia keski-ikäistyvien naisten keskuudessa, Murto perustelee.

Kalastajan vaimon ohessa Heleinin syksyn aikana toteutettuun vaikuttajamarkkinointikampanjaan valikoitui mediatoimiston avustuksella 12 muuta sisällöntuottajaa. Joukossa oli muun muassa Pupulandia, Kira Kosonen ja Hanna Sumari sekä bloggaajia 40+blogit-yhteisöstä.

Jokainen sisällöntuottaja valitsi itselleen yhden Heleinin kolmesta tuotteesta, ja he saivat vapaat kädet tuotteesta kertomiseen ja sen esittelemiseen. Valtaosa sisällöntuottajista kirjoitti kaksi rehellistä näkemystään kauneusravintolisistä ja niiden vaikutuksista, jakoi jutut oman kanavansa Facebook-tilillä sekä julkaisi kuvia Instagramissa.

Vaikuttajamarkkinointi tehokkainta

Vermanilla tehtyjä sisältöjä hyödynnettiin Heleinin omilla some-kanavilla. Jokainen bloggaajan julkaisema juttu ja Instagram-kuva jaettiin tuotemerkin Facebook-sivuilla ja Instagram-tilillä.

Lanseerauksen tavoitteena oli Helein-tuoteperheen tunnetuksi tekeminen. Murron mukaan kampanja onnistui tavoitteissaan hyvin. Loppuvuodesta tehtyjen tutkimusten perusteella erityisesti vaikuttajamarkkinointiin tehty panostus oli kannattavaa. – Tulosten perusteella Heleinin myyntiin ykkösenä parhaiten konvertoi blogimarkkinointi eli yhteistyö sisällöntuottajien kanssa. Kakkosena oli Facebook.

Vaikuttajamarkkinoinnin hyödyntäminen ei ole Vermanilla uusi asia. Ennen Heleiniä yritys on harjoittanut yhteistyötä sisällöntuottajien kanssa muun muassa Minisun- ja Rela-tuotemerkkiensä sekä konserniin kuuluvan Bioteekin kautta. Kokemukset ovat olleet myönteisiä.

Tänä vuonna Heleinin markkinointia Vermanilla jatketaan, ja vaikuttajamarkkinoinnnin hyödyntäminen ei pääty lanseeraukseen. Vaikuttajamarkkinointi on Vermanilla jatkossa entistä merkittävämmässä roolissa.

Satsaamme tulevaisuudessa sisältöön. Haluamme kertoa Heleinin tuotteista ja tuotehyödyistä yhä enemmän. Siinä vaikuttajamarkkinointi on avainroolissa, Murto perustelee.

 

 

 

rouvasana_alabanneri

PING Helsinki

    Minua kiinnostaa: