Arvopohjaisen markkinoinnin ammattitapahtuma IMPACT Helsinki 23.5. Katso ohjelma! →

ILMOITTAUDU: 22.11.2022 PING WEBINAARI – SODAN JÄLJET SOMESSA

09.11.2022
Yleinen

Venäjän hyökkäyssodan ja kärjistyneen maailmantilanteen myötä somessa liikkuu kaikenlaista, virheellistäkin tietoa, keskustelukulttuuri tuntuu polarisoituneen ja vaikuttamisyritysten ja esimerkiksi tilikaappausten määrä on kasvussa. Kun sota valtaa myös sosiaalisen median, sen vaikutukset leviävät entistä laajemmalle ja siltä on lähes mahdoton välttyä. Miten siis jokainen meistä voisi omalta osaltaan toimia vastuullisesti somessa, välttää virheellisen tiedon leviämisen ja tuoda toivoa ja turvaa ympärillemme?

Huoltovarmuusorganisaation Mediapooli ja PING Helsinki kutsuvat sinut lämpimästi tervetulleeksi webinaariin 22.11. klo 9-10.45 oppimaan, inspiroitumaan ja verkostoitumaan muiden vaikuttajien, sisällöntuottajien ja toimittajien kanssa.

Tapahtumassa kuullaan mm. miten Venäjän hyökkäyssota näkyy sosiaalisessa mediassa, miten vaikuttajiin pyritään vaikuttamaan ja mikä somevaikuttajien rooli on tiedonvälittäjinä, keskustelun herättäjinä sekä toivon tuojina. Tapahtuman juontaa Ylen Hyvin Sanottu -hankkeen päätuottaja Markus Liimatainen. Ylen hankkeen tavoitteena on vahvistaa suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luoda turvallisia keskusteluympäristöjä.

Maksuton webinaari on suunnattu erityisesti somevaikuttajille, mutta myös median ja huoltovarmuuden ammattilaisille. Webinaarista tehdään tallenne.

Ohjelma:

Sodan jäljet somessa

Emil Kastehelmi

Millainen rooli sosiaalisella medialla ja somevaikuttajilla voi olla sotatilanteissa? Miten voi varmistua tiedon luotettavuudesta? Millaisia vastareaktioita tiedonjako kirvoittaa, ja miten niihin kannattaa suhtautua?

Emil Kastehelmi on sotahistorioitsija ja Ukrainan sodan asiantuntija. Erityisesti Twitterissä aktiivisesti toimiva Kastehelmi alkoi Venäjän hyökkäyssodan myötä ylläpitää rintamakarttaa yhdessä tiiminsä kanssa, ja on noussut kysytyksi asiantuntijaksi aiheeseen liittyen. Kartta on noussut suureen suosioon niin Suomessa kuin maailmalla.

Miten vaikuttajiin vaikutetaan?

Kauppatieteiden tohtori Hanna Reinikainen Jyväskylän yliopistosta & väitöskirjatutkija Nuppu Pelevina Helsingin Yliopistosta & valmiuspäällikkö Tero Koskinen Mediapoolista

KTT Hanna Reinikainen on tutkinut somevaikuttajien yhteiskunnallista roolia ja strategista somevaikuttajaviestintää jo pitkään. Työn alla olevassa tutkimuksessaan Reinikainen ja väitöskirjatutkija Tero Koskinen haastattelevat suomalaisia somevaikuttajia ja selvittävät, miten heihin pyritään vaikuttamaan.

Väitöskirjatutkija Nuppu Pelevina aloitti tammikuussa tutkimuksen venäläisten somevaikuttajien osallistumisesta poliittiseen keskusteluun. Kun Venäjän hyökkäys Ukrainaan käynnistyi, käänsi Pelevina huomion erityisesti Venäjän suurimpiin Instagram-tähtiin, mitä ja miten miljoonien seuraamat vaikuttajat puhuvat sodasta.

Reinikaisen, Koskisen ja Pelevinan kiinnostavissa puheenvuoroissa kuullaan ajankohtaisten tutkimusten löydöksiä.

Paneelikeskustelu

Keskustelussa mukana:

Anna Hollingsworth, uutistoimisto AFP:n faktantarkistaja

Hanna Reinikainen, kauppatieteiden tohtori

Nuppu Pelevina, väitöskirjatutkija

Tero Koskinen, valmiuspäällikkö, väitöskirjatutkija

Inari Fernández, somevaikuttaja

Kaikille ilmoittautuneille toimitetaan tallennelinkki jälkikäteen.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

PING Helsinki

    Minua kiinnostaa: