Arvopohjaisen markkinoinnin ammattitapahtuma IMPACT Helsinki 23.5. Katso ohjelma! →

Purpose driven – momondo avoimemman maailman asialla

Ihmisiä kiinnostavat inspiroivat tarinat ja aitous

Sosiaalisessa mediassa luottamusta herättää enemmän ystävän, sukulaisen tai seuraamamme vaikuttajan mielipide kuin yrityksen markkinointiviestintä. Se on ymmärrettävää, sillä haluamme sosiaalisessa mediassa seurata ja olla vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa.

Aidot sisällöt kiinnostavat sosiaalisen median kuluttajia, ja sen vuoksi vaikuttajamarkkinoinnin suosio on kasvanut valtavasti. Yrityksen arvoihin ja brändiin sopivat vaikuttajat, joilla on yrityksen kohderyhmään sopiva yleisö, tuovat yrityksille uusia mahdollisuuksia päästä lähemmäs sen kohdeyleisöä tavalla, joka on vaikuttava ja innostava. Sisällöt, jotka vetoavat kohdeyleisön tunteisiin heidän käyttämissään kanavissa, kasvattavat luottamusta ja sitoutumista brändiin.

Erityisesti milleniaalit ovat sitoutuneempia brändeihin, joiden arvomaailmaan he samaistuvat. Deloitten Millennial Survey vuodelta 2015 osoittaa, että 60 % valitsisi työnantajakseen yrityksen, jonka arvomaailma on samaistuttava.

Arvoista puhuminen sitouttaa yleisön

Moni on nähnyt vaikuttavan purpose driven -puheen “Start with why” (jos et ole nähnyt, katso!). Puheessa korostetaan muun muassa sitä, että kuluttaja ei lähtökohtaisesti ole kiinnostunut yrityksen tarjoamista tuotteista. Kuluttaja on kiinnostunut yrityksen taustalla olevasta samastuttavasta sanomasta ja siitä, millaista arvoa itse tuote tai palvelu tuo sen ostajalle. Samastuttava sanoma luo vahvaa brändiuskollisuutta ja rakentaa seuraajista brändin viestinviejiä ja suosittelijoita. Ilman näitä innovaattoreita ja varhaisia omaksujia uudet tuotteet tai palvelut harvoin edes pääsevät suuren yleisön tietoisuuteen.  

Yrityksen viestinnästä erityisen mielenkiintoista tekevät ihmiset yrityksen taustalla – rohkeat viestinviejät ja lipunkantajat, jotka viestivät yrityksen sanomaa persoonansa kautta. Monet yritykset maailmalla ja Suomessa ovat tehneet yrityksestä kiinnostavan viestimällä yrityksen ideologiaa aidosti – ihmiseltä ihmiselle.

Yritys voi pyrkiä erottumaan tuoteominaisuuksilla ja visuaalisilla elementeillä, mutta asiakkaat sitoutuvat vahvemmin yrityksiin, jotka viestivät arvoistaan ja perimmäisestä tarkoituksestaan. Muutama vuosi sitten Finlayson otti Tom of Finland -lakanoillaan vahvasti kantaa yhteiskunnalliseen keskusteluun herättäen ihastusta ja vihastusta:

”Mallisto oli kannanotto rakkauden ja suvaitsevaisuuden puolesta. Jotkut tulivat sanomaan, että päätit sitten tuhota Finlaysonin brändin. Siihen liittyi paljon jännitystä, vaikka en ole ihmisenä pelokkaimmasta päästä. Mallisto ylitti kaikki odotukset”, Finlaysonin silloinen toimitusjohtaja Jukka Kurttila kertoi Kauppalehden haastattelussa 2015.

Arvojen esiintuominen vaatii yritykseltä myös rohkeutta. Tuoteominaisuuksista viestiminen tuskin aiheuttaa tunnereaktioita, mutta arvojen vahva esiintuominen voi aiheuttaa laajaakin keskustelua – joka on usein tarkoituksenmukaista.

momondo avoimemman maailman asialla

Maaliskuun alussa momondo järjesti vaikuttajille suunnatun momondo Open World -inspiraatioillan, jossa vaikuttajat pääsivät kertomaan inspiroivia tarinoita matkoiltaan. Puheenvuorot pitivät sisällään matkatarinoita maailmaa muuttavista kohtaamisista – yllättävistä amorin nuolista lentokentällä, unelmien toteuttamisesta revontulien loisteessa ja erilaisista ihmisistä, jotka tulevat, menevät ja muovaavat todellisuutemme.

Mikä sitten on momondon perimmäinen visio ja tarkoitus, ja miksi kyseinen tapahtuma järjestettiin? Me momondolla uskomme, että ihmisten erilaisuus voi olla inspiraation ja kehityksen lähde, ei suvaitsemattomuuden ja ennakkoluulojen. Uskomme, että positiivisten ja inspiroivien matkatarinoiden kautta voimme kaikki valaa toisiimme rohkeutta matkustaa uteliaina ja avoimin mielin. Halu seikkailla ja tutustua eri kulttuureihin ja uusiin ihmisiin tekee maailmastamme paremman – maailmamme avartuu, kun kohtaamme erilaisia ihmisiä, joiden kanssa jaamme suuria ja pieniä hetkiä.

Millainen kohtaaminen matkalla on jäänyt sinun mieleesi ja muuttanut maailmaasi? Kerro sinäkin tarinasi – voit voittaa tuhansien eurojen edestä matkarahaa ja lipun PING Festivaalille: https://www.momondo.fi/content/bloggers-open-world-award

 

momondo on yksi PING Festivalin kumppaneista vuonna 2018. Tutustu tapahtumaan täältä ja varmista paikkasi jo tänään – lippumäärä on rajattu! 

 

PING Helsinki

    Minua kiinnostaa: