IMPACT Helsinki – Arvopohjaisen markkinoinnin ammattitapahtuma Katso tallenne! →

Lapin Puheenvuoro -podcast tuo keskiöön pohjoisen vahvat naiset ja Lapin ahdistavatkin puolet

“Nuorempana Lappi merkkasi minulle pelkkää ahdistusta. Hiljaisuus tuntui tappavan minut”, Jounin kaupan Sampo Kaulanen kuvailee kasvuaan Lapissa uudessa Lapin puheenvuoro -podcastissa. 

Äidin Puheenvuoron somekanavista tutun tarinankertoja-tuottaja Inari Fernándezin, 39, uusi Lapin puheenvuoro -podcast (Storytel Original 2020) kertoo lapista monta uutta, ahdistavaakin puolta ja tuo esiin myös vahvojen naisten näkökulman elämästä pohjoisessa.

Podcast-sarjassa Helsingistä Lappiin muuttanut Fernández kohtaa aitoja ihmisiä, joiden kanssa keskustellaan rehellisesti Lapin merkityksestä peilaten myös hänen omaa elämänmuutostaan. Hiljaisuus ja vahva luontoyhteys ovat antaneet Fernándezille mahdollisuuden tehdä syvän tutkimusretken omaan sisimpäänsä, rohkeutta olla vahvemmin oma itsensä ja toteuttaa unelmiaan.

Lapin Puheenvuoro -podcastissa elämän tarkoituksesta ja Lapin merkityksestä keskustelevat kyläkauppias Sampo Kaulanen, luontoaktivisti-poliitikko Riikka Karppinen, lumilautailija Antti Autti, poroemäntä Jenni Kaaretkoski, saamelaistoimittaja Sara Wesslin, kullankaivaja Kai “Mullis” Rantanen, valmentaja Laura Peippo ja partisaani-iskuista selvinnyt Sirkka Lakela.

Mikä yhdistää näitä Lapin ihmisiä? Mitä Lappi heille merkitsee? Ja millainen on ollut heidän polkunsa juuri sellaisiksi kuin he ovat tänä päivänä?

– Koen, että monessa Lapissa kasvaneessa ihmisessä yhdistyy jonkinlainen alkuvoima ja rohkeus tehdä asioita muiden mielipiteistä välittämättä. Tämä inspiroi minua suuresti.  Halusin antaa näille Lapin omien polkujen kulkijoille podcastissani puheenvuoron, Fernández kuvailee.

Lappiin tutustutaan podcastin kahdeksassa jaksossa hyvin erilaisista näkökulmista, eivätkä kaikki niistä ole yhtä inspiroivia ja rauhoittavia kuin Fernándezin omissa kokemuksissa. Jaksoissa jutellaan kipeistäkin aiheista; kateellisuudesta, itsemurhista ja joukkomurhasta pienessä Seitajärven kylässä.

– Minusta meillä on aika ahdistava ilmapiiri täällä syntyperäisten lappilaisten kesken,  Sampo Kaulanen kuvailee podcastin ensimmäisessä jaksossa.

Podcast kokoaa yhteen myös monta vahvaa tarinaa rohkeista naisista, jotka kertovat mielenkiintoisesti muun muassa naiseksi kasvamisesta, äitiydestä ja vaikuttamisesta Lapissa. Millaisia paineita kokee nuori nainen valmistautuessaan poroemännän ammattiin tai miksi juuri pohjoinen on mahdollistanut luontoaktivisti-poliitikolle tasa-arvoisemman elämän?

– Pohjoinen on tuonut mulle kokemuksen, että mikä tahansa on mahdollista tai musta voi tulla mitä vain. Vaikka mie olen tyttö, voin puhua kaivosteollisuudesta, käydä armeijan tai tehdä mitä tahansa asioita, mitä pojatkin voi, Riikka Karppinen kertoo.

Lapin Puheenvuoro ilmestyy marras-joulukuussa Storytel Originals -Podcastina. Tarjoamme yhdessä asiakkaamme Storytelin kanssa 30 päivän ilmaisen kokeilujakson Storytelin tuhansiin ääni- ja e-kirjoihin. Ota kokeilujakso käyttöösi täällä.

PING Helsinki

    Minua kiinnostaa: