Arvopohjaisen markkinoinnin ammattitapahtuma IMPACT Helsinki 23.5. Katso ohjelma! →

Suomalaisperhe purjehti maailman ääriin – uskomaton matka dokumentoitu podcastiksi

keinuva koti podcast

Suomalaiset pääsevät nyt nojatuolimatkalle maailman merille ja kaukaisille autioille saarille satojen tarinoiden kautta, joita kolmelapsinen Meretniemen perhe on kokenut yli neljä vuotta kestäneen purjehduksen aikana. 

“Matka oli suuri unelmani, josta muodostui ajan saatossa perheen yhteinen unelma. Kun elää vuosia 24/7 pienessä veneessä perheen kanssa, oppii kunnioittamaan jokaista miehistön jäsentä sekä pyytämään ja antamaan anteeksi.” purjehtijaperheen  isä Tuomo Meretniemi kertoo.

Mistä Keinuva koti -podcast kertoo?

Suomalainen lapsiperhe myi omaisuutensa ja lähti purjehtimaan maailman ympäri vuonna 2016. Matka alkoi Turkista Välimereltä ja vei perheen Afrikan kautta Atlantin yli Karibialle ja edelleen Panaman kanavan kautta Tyynellemerelle. Ranskan Polynesian hiljaiset atollit, Cookinsaarten kaukaiset saariyhteisöt ja Tongan paratiisirannat olivat perheen koti vuosien ajan. Koronapandemia sulki rajat Tyynellämerellä ja perhe palasi Suomeen Uudesta-Seelannista vuoden 2020 lopulla. Nyt seikkailu on dokumentoitu 50-osaiseksi podcast -sarjaksi, jossa koko miehistö kertoo erilaisesta elämästään meren ehdoilla. Vanhempien lisäksi myös lapset ovat osallistuneet podcastin tekoon ja kertovat omia kokemuksiaan merillä vietetyistä vuosistaan. 

“Olemme kirjoittaneet matkastamme kaksi kirjaa, mutta jotenkin silti tuntui, että vielä on niin monta tarinaa kertomatta. Haluamme kertoa avoimesti ja rehellisesti niin matkaa edeltäneestä pitkästä suunnitteluvaiheesta kuin vene-elämästä iloineen ja suruineen. Toivomme, että tämä tarina rohkaisee kuulijaa toteuttamaan omat unelmansa” pohtii Riikka Meretniemi

 

Vene ja miehistö

Meretniemen perheen kotina toimi vanha 57-jalkainen Swan purjevene s/y Panacea, joka kunnostettiin matkaa varten. Perheen vanhemmat Tuomo ja Riikka ovat purjehtineet yhdessä lähes 30 vuotta ja perheen kolme lasta Aarre, Kerttu ja Martta toimivat veneessä täysipainoisina miehistön jäseninä. Lapset olivat matkan alkaessa 7, 5 ja 3-vuotiaita. 

“Kävimme koulua veneessä isin ja äidin opastuksella. Opimme paljon koralliriutoista ja esimerkiksi valaista, joiden vierellä uimme Moorean saaren edustalla. Hauskinta vene-elämässä olivat kaverit, sukeltaminen ja mastoon kiipeily” perheen lapset kertovat yhteen ääneen. 

 

Missä voi kuunnella?

Viikoittain sunnuntaisin ilmestyvä podcast julkaistaan Suomen suurimmassa podcast -palvelussa Suplassa. Lisäksi sarja on kuunneltavissa kaikissa yleisimmissä podcast -sovelluksissa. Ensimmäinen jakso on julki sunnuntaina 28.3.2021.

 

PING Helsinki

    Minua kiinnostaa: