Tehosta sisällöntuotantoasi: 6+1 parasta ilmaista kuvapankkia

Onko sinulla paljon sanottavaa ja tärkeää asiaa, mutta tekstin kanssa yhteensopivat kuvat tuottavat päänvaivaa? Tai sinulla on ajatus minkälaisia kuvia haluaisit, mutta ei resursseja niiden tuottamiseen? Ei hätää, voit nimittäin ottaa käyttöösi ilmaiset kuvapankit!

Ilmaiset kuvapankit ovat helppoja käyttää ja löydät niistä varmasti etsimäsi ja tarvitsemasi korkealaatuiset ja ammattimaiset kuvat, jotka tukevat tekstisisältöjäsi – olivatpa ne sitten somepostauksia, blogikirjoituksia, uutiskirjeitä, tai vaikka dia-esityksiä. 

Kuvapankkien kuvia voit yleisesti ottaen hyödyntää niin nettisivuilla, markkinoinnissa kuin sosiaalisessa mediassakin, mutta muistathan kuitenkin aina tarkistaa käyttölisenssit, jotta varmistat kuvien jakamisen ja käytön laillisuuden. Hyvä nyrkkisääntö on, että CC0-lisenssin kuvat ovat täysin vapaasti käytettävissä, myös markkinointiin liittyvässä viestinnässä. Voit lukea lisää lisenssistä Creative Commonsin omilta sivuilta.

Helpottaaksemme ja nopeuttaaksemme sinun työtäsi, etsimme ja listasimme internetin parhaat ilmaiset kuvapankit. Lue eteenpäin, niin tiedät mistä etsiä juuri sinun käyttöösi parhaiten sopivat kuvat.

 

Pixabay

Pixabaysta löydät tarpeisiisi sopivat ilmaiset ja vapaasti käytettävissä olevat valokuvat, piirrokset, vektorit ja videot. Pixabay onkin varmasti listan kattavin kuvapankki. Voit hakea juuri omaan käyttötarkoitukseesi parhaiten sopivan teeman mukaan suomenkielisillä tai englanninkielisillä hakusanoilla, esimerkiksi ‘syksy’, ‘marketing’, ‘luonto’ tai ‘landscape’. Monista muista kuvapankeista poiketen, tiedostot on ensin avattava Pixabayn omilla sivuilla ennen kuin pääset lataamaan ne omaan käyttöösi.

 

Unsplash

Toisin kuin Pixabay, Unsplash kokoaa saman katon alle pelkkiä kuvia. Unsplashin kuvat ovat todella korkealaatuisia, ja voit selata sisältöä valmiiden kategorioiden mukaan tai hakea omilla hakusanoilla. Unsplash toimii englanniksi, eli käyttäjän on hallittava edes simppelin englanninkielen perusteet. Sujuva ja mutkaton käyttää, sillä kuvat ladataan suoraan gallerianäkymästä. 

 

Pexels

Pexels-kuvapankista löydät ilmaiset kuvat ja videot, joita voit käyttää omiin tarpeisiisi. Voit itse valita sivuston kielen, joten kuvien haku onnistuu myös suomalaisilla hakusanoilla. Unsplashin tapaan kuvia ei tarvitse erikseen klikata auki Pexelsin omilla sivuilla, vaan voit ladata ne suoraan omaan käyttöösi galleria-näkymästä. 

 

PicJumbo

PicJumbo keskittyy vain kuviin, joita voit selata joko englanninkielisten valmiiden kategorioiden mukaan tai käyttää omia hakusanojasi. Kuten Pixabayssa, kuvat on ensin avattava PicJumbossa ennen kuin voit ladata ne itsellesi. PicJumbo saa lisäpisteitä siitä, että itseäsi miellyttävän ja tarpeitasi vastaavan kuvan löytyessä, voit klikata ‘more images like this’ -nappia, jonka avulla pääset helposti selaamaan  lisää samantyylisiä kuvia. PicJumbo tarjoaa myös maksullisen Premium-jäsenyyden, jolloin sähköpostiisi lähetetään kuukausittain uusia kuvia. 

 

Kuvia Suomesta

Kuten nimestäkin voi jo päätellä, Kuvia Suomesta -kuvapankki tarjoaa kuvia Suomesta. Täältä et siis löydä videoita, mutta upeita kuvia esimerkiksi Suomen luonnosta, mökkielämästä tai saunasta. Kansainvälisten kuvapankkien sivuilta voi usein olla hankalaa löytää Suomesta ja suomalaisuudesta kertovia kuvia, eli jos tarvitset nimenomaan vaikkapa suomalaiseen mökkijuhannukseen liittyvää kuvitusta, on Kuvia Suomesta paras valinta. Helppo käyttää, ja kuvat saa ladattua nopeasti suoraan galleria-näkymästä.

 

Canva

Vaikka Canva onkin pääsääntöisesti graafiseen suunnitteluun tarkoitettu työkalu, sitä voi hyödyntää myös kuvapankkina. Voit siis suunnitella somepostauksesi, julisteesi tai presentaatio-kalvosi Canvassa, ja hyödyntää niissä sivustolta jo valmiiksi löytyviä kuvia. Canva toimii englanniksi, ja kuvia voi hakea joko omilla hakusanoilla tai valmiiden kategorioiden alta. Vaikka jotkin kuvat ja elementit vaativat maksullisen Canva Pro -jäsenyyden, löytyy ilmaiseksikin paljon korkealaatuisia kuvia.

 

Extra: Seuraa kuvapankki-valokuvaajia somessa! 

Jos sinulla on oma suosikkikuvaajasi, seuraa häntä Instagramissa niin pysyt varmasti ajan tasalla kuvaajan uusimmista sisällöistä. Jos et tiedä mistä aloittaa kuvaajien etsiminen, katso ainakin tämä Laterin listaus taitavista kuvapankki-kuvaajista. 

PING Helsinki

    Minua kiinnostaa: