Ilmastoreppu vie nuorten viestit pääministerille

PING Helsingillä on ollut ilo ja kunnia olla mukana luomassa Suomen Partiolaisten ja UPM:n Ilmastoreppu pääministerille -kampanjaa, jonka tarkoituksena on tuoda erityisesti nuorten ääni kuuluviin ilmastokeskustelussa.

”Ilmaston tilasta huolehtiminen on yhteinen tehtävämme. Ilmastonmuutos vaikuttaa erityisesti siihen, millaisen maailman jätämme tuleville sukupolville. Siksi odotan kuulevani nuorten ajatuksia, ideoita ja vaatimuksia ilmastorepun myötä”, pääministeri Sanna Marin toteaa.

Ilmastoreppuun kerätään tämän vuoden aikana nuorten terveisiä, kysymyksiä ja pohdintoja ilmastonmuutokseen liittyen. Ehdotuksia siitä, kuinka jokainen meistä voi toimia kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

”Haluamme herättää keskustelua ilmastoon ja metsään liittyvistä teemoista ja löytää ratkaisuja, joilla voimme yhdessä vaikuttaa maapallomme tulevaisuuteen”, Suomen Partiolaisten hallituksen jäsen Satu Salo-Jouppila kertoo.

Somevaikuttajat ilmastoreppureissuilla

Ihan konkreettisesti Ilmastoreppu lähti kiertämään toukokuussa nuorten suosimilla somevaikuttajilla, jotka tekevät kesän aikana kukin vuorollaan ilmastoreppureissuja metsään. Omat reissunsa ovat jo tehneet tubettajat Joona Hellman ja Tiia Suomalainen. Tulevilla reissulla nähdään muun muassa luontokuvaaja Sami Tuunanen sekä somevaikuttajat Niko&Santtu.

”Usein tuntuu, että nuorten ääni jää hiljaisemmaksi, vaikka heidän äänensä on yhtä tärkeä ja he ovat todella tietoisia esimerkiksi ilmastoasioista. Halusin antaa mun seuraajille mahdollisuuden saada heidän äänensä esille. Koin, että tässä kampanjassa pystyn antamaan nuorille sen alustan, jonka he ansaitsevat. Sain seuraajiltani paljon hienoa palautetta, ja he sanoittivat upeasti omia viestejään pääministerille”, tubettaja Joona Hellman kuvailee.

Vaikuttajat pohtivat reissuilla omaa suhdettaan luontoon ja ilmastoon, kannustavat seuraajiaan osallistumaan keskusteluun ja keräävät ilmastoterveisiä Ilmastoreppuun. Loppuvuodesta nuorten toiveet, huolet ja ideat laitetaan yksiin kansiin ja ilmastoreppu sisältöineen luovutetaan Suomen pääministerille, Sanna Marinille.

Lisää vuoropuhelua!

Ilmastorepun takana ovat Suomen Partiolaiset sekä UPM, jotka haluavat edistää nuorten äänen kuulumista ilmastokeskustelussa. Viime syksynä käynnistyneen partion ja UPM:n yhteistyön tavoitteena on lisätä ymmärrystä ja vuoropuhelua nuorten sekä eri toimijoiden välillä ilmastonmuutoksesta, metsistä ja vastuullisuudesta.

”Erityisesti nuorilla on kasvava huoli ilmastonmuutoksesta, ja siksi haluamme antaa oman panoksemme rakentavaan keskusteluun ratkaisuista ja vaihtoehdoista. Tavoitteena on rakentaa nuorten, asiantuntijoiden ja päättäjien dialogia”, kertoo UPM Biorefiningin sidosryhmäsuhdejohtaja Saara Tahvanainen.

PING Helsinki strategisen vaikuttajayhteistyön ja sosiaalisen median tarinankerronnan kumppanina

Ilmastoreppu pääministerille – konsepti syntyi huolellisen strategisen suunnittelun tuloksena. Suunnitteluvaiheeseen otettiin mukaan myös kohderyhmän edustajia, kun joukko nuoria kutsuttiin workshopiin jakamaan omia ajatuksia aiheesta. 

Suunnitelman pohjalta tehtiin arvopohjainen vaikuttajakartoitus, jossa valikoitiin kampanjaan mukaan sopivat yhteistyövaikuttajat: ilmastoreppureissaajat, jotka jakavat yhteiset arvot Partion ja UPM:n kanssa ja kokevat ilmastokeskustelun tärkeäksi ja luontevaksi itselleen ja seuraajilleen.

Vaikuttajayhteistöiden lisäksi kampanjaa varten luotiin Instagram-tili @ilmastoreppu, jossa jaetaan säännöllisesti ilmastovinkkejä ja nuorten ajatuksia sekä murretaan ilmastonmuutokseen liittyviä myyttejä yhdessä asiantuntijoiden kanssa.

Ilmastorepun matkaa voit seurata Instagramissa @ilmastoreppu ja #ilmastoreppu sekä partion kanavissa.

Lisätietoa kampanjasta: partio.fi/nyt/ilmastoreppu

Kuva: Sami Tuunanen

PING Helsinki

Teemme markkinointia ihmisiltä ihmisille. Olemme strategisen vaikuttajayhteistyön kumppani. Yhdistämme tuloksellisesti vaikuttajamarkkinoinnin, PR:n ja sosiaalisen median. Autamme vastuullisia asiakkaitamme menestymään ja tekemään hyviä asioita rohkeasti.

    Minua kiinnostaa: