IMPACT Helsinki – Arvopohjaisen markkinoinnin ammattitapahtuma Katso tallenne! →

On aika hypätä lyhytvideoiden maailmaan

Yritätkö kiinnittää katsojan huomion? Pysäyttää skrollaamisen? Vastaus on lyhytvideo. Videosisältöjä kulutetaan enemmän kuin koskaan, eikä loppua näy. Maailman ladatuin sovellus TikTok jatkaa huimaa kasvuaan ja Instagram boostaa häikäilemättömästi Reels-videoiden näkyvyyttä ja suosintaa omalla alustallaan. Unohtamatta uusinta pystyvideoformaattia, YouTube shorts -videoita. Jos haluat siis pysyä pinnalla somemaailman kuohuissa, viimeistään nyt on aika hypätä lyhytvideoiden maailmaan. 

Lyhytvideon voima

Keskittymiskykyä koetellaan jatkuvasti ja erilaisia ärsykkeitä sinkoilee suunnasta ja toisesta. On entistä haastavampaa saada yleisö viipymään oman sisällön parissa sekuntia kauempaa. Useiden tutkimusten perusteella lyhytvideolla on kuitenkin voima pysäyttää oikean kohderyhmän katsoja ja saada tämä viettämään sisällön parissa moninkertainen aika staattiseen sisältöön verrattuna. Moni onkin varmasti huomannut, kuinka koukuttavien lyhytvideoiden syötteeseen on helppo unohtua huomaamatta pitkäksikin aikaa. Lyhytvideosisältö koetaan myös samaistuttavampana ja aidompana kuin pelkät kuvat ja tästä johtuen myös tuotteen tai palvelun ostaminen on todennäköisempää videon pohjalta. 

Vuotta 2022 ajatellen viimeistään nyt on korkea aika suunnata katse voimakkaasti videosisältöjen pariin. Varsinkin Instagramin algoritmit suosivat tällä hetkellä lyhytvideoita, kuten reels- ja story-sisältöjä ja niihin tuodaan vauhdilla myös kaupallisia ja myyntiin ohjaavia elementtejä.

PING Helsinki 3.12.2021, Vaikuttajamarkkinoinnin trendit vuonna 2022 – miltä tulevaisuus näyttää?

Lyhytvideon luominen

Kynnys lähteä tekemään videosisältöä voi tuntua korkealta. Mitä välineitä tarvitaan ja kauanko koko hommaan kannattaa varata aikaa? Moni käyttääkin liikaa aikaa edellä mainituista murehtimiseen ja lannistuu jo ennen kuin edes ehtii aloittaa. Lyhytvideoita tehdessä on kuitenkin hyvä muistaa, että pointtina on tehdä itse puhelimella kuvattuja, samaistuttavia videoita. Kalliit videokamerat, -tuotannot ja viimeisen päälle editointi saattavat vaikuttaa videosi menestykseen jopa negatiivisesti. 

Näin astut lyhytvideoiden maailmaan

Aloita selailemalla muiden videosisältöä. Tämä on helppo tapa saada lyhytvideoiden ideasta kiinni ja löytää inspiraatiota. Videon sisältöä suunnitellessa voit joko ideoida oman videosi alusta alkaen, tai hypätä mukaan trendeihin soveltamalla niitä omaan brändiisi sopivaksi. Tallenna halutessasi ääniä muiden videoista omaan kirjastoosi, jotta löydät ne helpommin editointivaihessa. Tee nopea käsikirjoitus, laita puhelin nojaamaan tukevaan paikkaan tai telineeseen, varmista hyvä valo ja aloita kuvaaminen. Voit kuvata joko suoraan alustalle, tai puhelimen rullaan. Suosituksena puhelimen rulla, jos koostat videon monista klipeistä, joista haluat valita kuvaamisen jälkeen parhaat, tai jos haluat hyödyntää klippejä eri alustoilla. Simppelin ja “riittävän” videon tekoon et tarvitse erillistä editointiohjelmaa. Alustan oma on oikein riittävä. Editoi klipit haluamaasi järjestykseen, leikkaa sopivan mittaisiksi ja lisää halutessa ääni ja tekstiä. Tekstiä kannattaa hyödyntää itse videolla, pelkän kuvatekstin sijaan. Videolla on tärkeää olla mielenkiinnon herättävä “koukku” heti alussa, ja tarvittaessa ohjata katsoja lukemaan lisää kuvatekstin puolelta. 

Tekemällä oppii

Niin kuin moneen muuhunkin, myös lyhytvideoiden tekemiseen pätee vanha kunnon sanonta, harjoitus tekee mestarin. Lähde siis reippaasti hakemaan inspiraatiota muiden videoista ja kuvaamaan omaa sisältöä. Uuden opettelun tuskaa helpottaa se, että on mahdollista kuvata, editoida ja tekstittää niin paljon kuin sielu sietää, ilman että video on julkaistava. Harjoittele siis rauhassa ja julkaise video kun siltä tuntuu. Muista, että täydellisyyttä ei vaadita ja pienet virheet saattavat vain tehdä lyhytvideostasi helpommin lähestyttävän, samaistuttavan ja sitä kautta suositun!

Jos siis haluat näkyä somessa, viimeistään nyt on aika hypätä lyhytvideoiden maailmaan! Tarvitsetko alkuun apua tai tukea? Autamme mielellämme! Tarjoamme mm. Lyhytvideo-valmennuksia. Kysy lisää!

PING Helsinki

    Minua kiinnostaa: