IMPACT Helsinki – Arvopohjaisen markkinoinnin ammattitapahtuma Katso tallenne! →

Kasvua, rohkeutta ja vastuullisempaa vaikuttamista – Katsaus viime vuoteen

PING Helsinki Kasvua, rohkeutta ja vastuullisempaa vaikuttamista

Samalla kun polkaistaan uusi vuosikymmen käyntiin, käännetään katseet vielä hetkeksi viime vuoteen. Mitä kaikkea PING Helsingin vuoteen 2019 kuuluikaan? Kerrataanpa hieman.

Inspiroitumista ja inhimillisiä kohtaamisia

2019 toi mukanaan paljon lämpimiä ja inspiroivia kohtaamisia, uusia ihmisiä sekä tuhansia haleja. Vuoden aikana olimme mukana järjestämässä monenlaisia elämyksellisiä tapahtumia, lanseerauksia, PR-tapahtumia, juhlia ja seminaareja. Tapahtumamme keräsivät yhteen vuoden aikana kaikkiaan huimat 1339 osallistujaa!

Huippusuositut PING Studiot kokosivat content gurut ja business hippiet ajankohtaisten vaikuttajamarkkinoinnin teemojen äärelle, inspiroitumaan, verkostoitumaan ja oppimaan uutta. Järjestimme viime vuonna yhteensä kuusi PING Studiota, joissa käsiteltiin muun muassa somevaikuttajien vastuuta ja ilmastoasioita.

Toukokuisessa PING Studiossa palkitsimme vuoden merkittävimmät vaikuttajamarkkinoinnin teot, ilmiöt ja henkilöt. Vuoden 2019 palkintokategoriat olivat rohkeus, hauskuus, välittäminen, tuloksellisuus ja monipuolisuus. Vuoden Valinnat -tunnustuspalkinnot jaettiin nyt jo kolmatta kertaa.

Vuoden Valinnoissa palkittiin vaikuttajamarkkinointia rohkeudesta, hauskuudesta, välittämisestä, tuloksellisuudesta ja monipuolisuudesta

PING Helsinki vuoden valinnat

Jaoimme omaa osaamistamme myös erilaisissa koulutuksissa. Osallistujilta huippuarviot saaneessa PING Academyssa paneuduttiin muun muassa vaikuttajamarkkinoinnin ilmiöihin, strategiseen suunnitteluun sekä dataan ja analytiikkaan. 

Vastuullisempaa vaikuttamista

Vastuullisuus on yksi PING Helsingin tärkeimmistä arvoista, ja se näkyi toiminnassamme vahvasti myös viime vuonna. Me PING Helsingillä uskomme, että onnistunut vaikuttajamarkkinointi kunnioittaa ja palvelee kaikkia osapuolia. 

Viime keväänä Media-alan tutkimussäätiön rahoituksella tekemämme tutkimuksen perusteella somevaikuttajilla on paljon vaikutusvaltaa erityisesti nuoriin, niin arjen valinnoissa kuin yhteiskunnallisissakin aiheissa. Somevaikuttajilla onkin merkittävä yhteiskunnallinen rooli ja vastuu, jota haluamme tuoda esille.

Tutkimus: Somevaikuttajilla on valtaa nuorten käyttäytymiseen | M&M

 

Tutkimus PING Helsinki

 

Pitkäjänteinen työmme toimialan kehittämiseksi on huomattu ja alkuvuodesta meidät kutsuttiin edustamaan suomalaisia somevaikuttajia Huoltovarmuusorganisaation alaiseen Sisältöryhmään.

Loppuvuodesta alkoi mielenkiintoinen ja tärkeä projekti, jonka tavoitteena on nostaa esille sosiaalisen median vaikuttajien roolia mediana ja tiedonvälittäjänä. Somevaikuttajilla on paljon vaikutusvaltaa seuraajiinsa ja siksi myös vastuu siitä, että heidän tuottamansa ja jakamansa sisältö on todenmukaista. 

Julkaisimme yhdessä Mediapoolin kanssa vaikuttajille suunnatun oppaan, Luotettavan somevaikuttajan käsikirjan sekä Feikkiä vai faktaa? podcast-sarjan, jotka antavat konkreettisia työkaluja ja neuvoja virheellisen tiedon tunnistamiseen, faktojen tarkistamiseen ja sitä kautta luotettavuuden rakentamiseen.

Somevaikuttajien roolista Inna-Pirjetta oli puhumassa myös MTV3 Viiden jälkeen ajankohtaislähetyksessä marraskuussa. 

Viiden jälkeen: Jakso 58: Lapsen oikeuksien päivä

Lisäksi PING Helsingin ylläpitämä, sisällöntuottajien ja yritysten yhteinen eettinen koodisto PING Ethics palvelee edelleen pyrkien reilumpaan ja läpinäkyvämpään vaikuttajamarkkinointiin. Tutustu eettiseen koodistoon täällä: https://pingethics.fi

Kasvua ja rohkeutta

2019 oli PING Helsingissä myös muutosten ja rohkeuden vuosi. 

Kevään Evento awards palkitsi Inna-Pirjetan “Vuoden yrittäjähenkisin suoritus”-erikoispalkinnolla periksiantamattomuudesta ja poikkeuksellisesta yrittäjähengestä.

Evento Awards palkitsi alan parhaat – joukossa Kyrö Distillery, Finlandia-talo ja Vegemessut

Syksyllä otimme merkittäviä kasvun askelia, kun sydäntiimimme kasvoi viisihenkiseksi. Viime vuoden aikana kanssamme työskentelivät myös PING Helsingin Influencer Matchmakereina toimineet itsenäiset yrittäjät Kathrin Deter, Inari Fernández, Arna Grym, Maria Kangaskortet, Emmi Nuorgam, Veera Papinoja, Varpu Pöyry, Tiia Rantanen ja Laura Satamo

Rohkeudesta kertoo myös joulukuussa Inna-Pirjetalle myönnetty “Vuoden muutoksentekijä” -tunnustus. IAB:n jakama titteli on kunnianosoitus alan ratkaisuhenkiselle asiantuntijalle, joka on tehnyt pioneerimaista työtä digitaalisen markkinoinnin sanansaattajana ja kehittäjänä.

marmai.fi: Inna-Pirjetta Lahti on IAB:n Vuoden muutoksentekijä – ”Hyvä vaikuttajayhteistyö kunnioittaa ja palvelee kaikkia osapuolia”Inna-Pirjetta Lahti on vuoden muutoksentekijä

Strategista suunnittelua ja ennennäkemättömiä ilmiöitä

Veikkauksen kanssa vuoden vaihteessa toteutettu Mahdollisuuksia-podcastin ympärille rakennettu vaikuttajakampanja osoittautui menestykseksi. Joustava yhteistyö asiakkaan, Bassoradion ja Dagmarin kanssa toi kokonaisuudelle loistavia tuloksia, kymmeniätuhansia kuulijoita sekä Grand One kunniamaininnan.

marmai.fi: Grand Onen voittajat on julkistettu: TBWA\Helsinki on taas vuoden yritys, tällä kertaa palkittiin myös vuoden asiakas

Helmikuussa alkoi täysin uudenlainen, pitkäjänteinen vaikuttajayhteistyö, kun Joonas Pesonen muutti vuodeksi Clarion hotelliin. #YearInClarion -vaikuttajayhteistyö on osoittautunut menestykseksi, sillä tähän mennessä projektin mediatavoittavuus on ollut huimat 11,5 miljoonaa. Konsepti saakin jatkoa myös vuonna 2020, kun neljä eri tyyppistä vaikuttajaa saa kukin kokeilla hotellielämää 100 päivän ajan.

HS.fi: Ammattina asuminen – Ura

Year in Clarion PING Helsinki

Toinen menestystarina alkoi elokuussa, kun Äidin puheenvuoro -kanavista tuttu Fernandezin perhe pakkasi kimpsut ja kampsut, ja muutti kiireisestä Helsingistä vuodeksi Lappiin luonnon rauhaan. #vaihtovuosisodankylässä on tähän mennessä saanut jo lähes 20 miljoonaa näyttökertaa sosiaalisessa mediassa ja kampanja on huomioitu laajasti kaikissa Suomen kärkimedioissa.

yle.fi: Tubettajan muutto Sodankylään keräsi miljoonia katsojia

nuoret luottavat vaikuttajiin

Yhteisöllisyyttä inspiroivassa ympäristössä Sofia Future Farmissa

Kotipesänämme toimi edelleen Sofia Future Farm, co-working space Helsingin sydämessä, Kauppatorin kupeessa. Sofian upea empire-miljöö on toiminut meille inspiroivana työympäristönä sekä tarjonnut loistavat puitteet tapahtumillemme. Lue täältä, miksi Sofia Future Farm on Helsingin paras yhteistyöskentelytila!

Ilolla jatkamme työskentelyä Sofiassa myös vuonna 2020. Vuoden vaihteessa muutimme Sofian viidenteen kerrokseen, omaan studioomme (PING linnaan) kattojen yllä. Tervetuloa vierailulle!

Haluatko tulla tutustumaan Sofia Future Farmin monipuoliseen työskentelytilaan? Voit hakea ilmaista päiväpassia täällä.

 

PING Helsinki

    Minua kiinnostaa: