IMPACT Helsinki – Arvopohjaisen markkinoinnin ammattitapahtuma Katso tallenne! →

5 vinkkiä arvopohjaiseen somevaikuttamiseen

Yhteiskunnallinen kantaaottaminen tai vastuullisuuteen nojaavat yhteistyöpyynnöt voivat ymmärrettävästi tuntua pelottavalta. Muuttuvassa maailmassa vastuullisuuteen liittyvää tietoa tulee ovista ja ikkunoista ja viherpesun uhka on kaikkien huulilla.

Vaikuttajapioneeri Noora Shingler tarttui aiheeseen keynote-puheenvuorossaan ensimmäistä kertaa järjestetyssä IMPACT Helsinki -tapahtumassa. Vaikuttavassa puheenvuorossaan Noora peräänkuulutti vaikuttajilta erityisesti rohkeutta osallistua merkityksellisiin keskusteluihin. Rohkeudella voi aidosti luoda muutosta ja rakentaa vahvoja suhteita sekä seuraajiin että yhteistyökumppaneihinkin.

Nappaa tästä Nooran viisi ohjenuoraa yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen!

5 vinkkiä arvopohjaiseen somevaikuttamiseen

  1. Valitse omat suosikkiaiheet, joiden parissa haluat työskennellä. Tee tietoiset valinnat itsellesi tärkeistä aiheista, joista haluaa puhua. Punnitse omaa arvohierarkiaasi ja mieti, mille aiheille oma sydämesi sykkii.
  2. Johdonmukaisuus arvovalinnoissa luo uskottavuutta. Varsinkin yhteistöitä tehdessä johdonmukaisuus on erittäin tärkeää. Johdonmukaisuudella viestit yleisölle sekä mahdollisille yhteistyökumppaneille, millaisia arvoja haluat edistää.
  3. On rohkeutta sanoa ei yhteistyöpyynnölle, jotka ei tue omia arvojasi tai tietämystäsi. Muista olla uskollinen omille arvoillesi myös kaupallisia yhteistöitä tehdessä. Kenenkään ei tarvitse olla jokaisen alan asiantuntija, jolloin kaikkiin yhteiskunnallisiin keskusteluihin ei aina tarvitse osallistua. Yhtä tärkeää on kuunnella ja tukea tahoja, jotka näihin keskusteluihin osallistuvat. 
  4. Muista tehdä taustatutkimusta yhteistyökumppanien vastuullisuudesta ja vaadi yrityksiltä läpinäkyvyyttä. Jos et itse saa kysymyksiin vastauksia tai saamasi tieto on vaikeaselkoista, mieti tarkkaan, haluatko lähteä mukaan yhteistyöhön. Sinulla on oikeus tietää, millaisia arvoja ja tekoja edustat.
  5. Jokainen vastuullisuuteen liittyvä puheenvuoro on tärkeä. Oman matkan vastuullisia arvoja kannattavana vaikuttajana voi aloittaa pienilläkin teoilla. Olemme kaikki keskeneräisiä vastuullisuuden äärellä, jolloin täydellisyyteen ei yllä kukaan. Muista siis olla armollinen itseäsi ja muita vaikuttajia kohtaan.

Kantaa ottaminen vaatii siis valintoja, taustatyötä ja ennen kaikkea rohkeutta. Älä kuitenkaan mieti, mitä menetät tuomalla esille omia mielipiteitäsi ja arvojasi, vaan keskity kaikkeen siihen, mitä voit saavuttaa. On rohkeutta olla lojaali omille arvoileen ja tehdä valintoja niiden mukaisesti.

Vaikuttaja, et ole yksin vastuullisuuden viidakossa. Rekisteröidy mukaan IMPACT-työkaluun ja lähde tekemään muutosta.

PING Helsinki

    Minua kiinnostaa: