Sisältö- ja vaikuttajamarkkinointi ovat yrityksille tärkeä osa myyntiä ja markkinointia. Uuden ajan tapa markkinoida tuotteita ja palveluita nousee samasta murroksesta, josta aiemmin nousivat perinteisen median haasteet. Käyttäydymme tiedon kanssa toisin kuin ennen. Etsimme, kulutamme ja jaamme sitä eteenpäin alati kiihtyvällä tahdilla. Google-haun tulokset ohjaavat meidät sisältömarkkinointinsa hallitsevan yrityksen verkkosivuille. B2C-maailmassa perhebloggarin jakama lastenhaalarisuositus painaa enemmän kuin brändin oman keulakuvan.
Syyskuun PING Studiossa pohdittiin mielenkiintoista ja vähemmän tapetilla ollutta aihetta: sisältö- ja vaikuttajamarkkinointia B2B-puolella. Lavalla kuultiin inspiroivia ja selkokielisiä puhujia. Poimimme mukaan neljä vinkkiä:
Mitkä ovat tavoitteet ja kohderyhmät? Mihin ja miten halutaan vaikuttaa? Osuvaa sisältöä on mahdotonta tehdä, jos näihin asioihin ei tiedetä vastausta. Kun sisältöstrategia on rakennettu, se täytyy viedä käytäntöön. Onnistuvat organisaatiot myös oppivat tehdystä ja kehittävät toimintatapojaan jatkuvasti.
Jos sisältöä ei markkinoida, sitä ei ole olemassa. Hyvästä sisällöstä ei ole hyötyä, jos se saa vain kuusi näyttökertaa. Ja sitten kun löydetään se veitsi voihin-tyyliin uppoava tavara, sitä tulee markkinoida ahkerasti.
Pitkäjänteinen tekeminen, uudenlaiset mittarit ja sisällön muokkaaminen analytiikan perusteella tuottaa tuloksia. Pelkkien numeroiden seuraamisen sijaan tulee myös analysoida laadullisia asioita. Täytyy tulkita, miten kohderyhmä reagoi sisältöön. Data ei ole pelottava mörkö, se on vain työkalu.
Saat B2B- vaikuttajan huomion osoittamalla hänelle palvelusi tai tuotteesi tarjoaman lisäarvon. Molemmille osapuolille tulee olla aiheesta aitoa hyötyä – pelkkä palkkapussi ei riitä.